9.1.06

Sådan undgår du en tvangsauktion

Er du ikke i stand til at betale ydelsen på både realkreditlånet og pantebrev anbefaler jeg at du først og fremmest får betalt pantebrevsydelsen. Grunden hertil er at private pantebreve kan opsiges langt nemmere end f.eks. realkreditlån. Hvis du først får opsagt et pantebrev kan en auktion være svær og langt dyrere at undgå.

Skyldes restancen en midlertidig økonomisk krise bør du hurtigst muligt kontakte kreditorerne og forklare dem hvordan det står til. Derudover bør du også have forberedt et budget eller i det mindste redegøre hvorledes du har tænkt dig at betale restancen tilbage.

For det meste vil man kunne blive enige om en afdragsordning da ingen kreditor med fornuften i behold ønsker en tvangsauktion. Det er alt for besværligt for alle parter.

Er Krisen længerevarende gør du klogt i at forberede et salg gennem fri handel. Det er billigere og du vil højest sandsynligt få en langt højere pris for dit hus.

Betales udlæg eller ydelser ikke vil kreditor sende en begæring om tvangsauktion til fogedretten. De skal derefter indkalde dig til et vejledningsmøde. Du bør møde til dette møde da fogedretten oplyser dig om hvordan du kan afværge tvangsauktionen.

Det er på dette møde du skal anmode om at få beskikket en advokat hvis du ikke allerede har fået en sådan. Advokatens primære opgave er at hjælpe dig med at beholde huset ved hjælp af afdragsordninger med kreditorerne. Er dette ikke muligt er det hans sekundære opgave at forsøge at få solgt huset gennem fri handel.

Opfylder du de økonomiske betingelser for fri proces er det statskassen der skal betale dine udgifter til advokatbistand.

Gennemføres auktionen er det auktionskøberen der betaler advokatomkostningerne udover købesummen.

0 Comments:

 

blogspot templates | Webtalks