25.7.07

Status første halvår 2007

Sidste status er for over et halvt år siden og det er på tide at lave en ny.

Jeg har endnu ikke fundet noget jeg har villet investere i, priserne har været for urealistiske til at jeg kunne tjene på at købe med videresalg for øje og de har været for høje til at jeg kunne få et positivt cashflow ved at udleje boligerne.

Der har stort set ikke været nogle tvangsauktioner i mit område (Nordsjælland og Midtsjælland) som er blevet til noget, eller som er solgt til korrekt pris.

Lidt er der dog sket ud over jeg har givet den en skalle på arbejdet (mine salgstal var dalet kraftigt, men det er nu rettet op igen.)

En af mine venner (ham der har specialiseret sig i at købe dødsboer) foreslog at investere i hans søns nyoprettede firma. Sønnen er som faderen uddannet tømrer og har i flere år arbejdet næsten selvstændigt under en tømrermester.

Nu ville han prøve lykken selv og da der i hans lokalområde var en tømrervirksomhed til salg havde han brug for kapital. Jeg kender ikke sønnen særligt indgående, men jeg stoler så meget på faderen at jeg nu er blevet ejer af 20% af en tømrervirksomhed. Derudover sidder jeg i den bestyrelse der er blevet sammensat. Faderen har også 20% og en bestyrelsespost.

Jeg har hjulpet lidt til her i starten på kontoret - bogholderiet var ikke helt opdateret, for at sige det mildt! Kundekartoteket var ikke eksisterende, der var blot papirlap på papirlap.

Jeg har sammen med revisoren og sønnens kone sat skik på det og de gode kunder (dem der har brugt firmaet gentagende gange og betalt til tiden) har fået et brev om at der er kommet ny ejer og at vi med glæde vil fortsætte det gode samarbejde. Det har allerede givet lidt og sønnen har mange gode kontakter, så firmaet havde næsten ordrebogen fuld fra dag 1.

Rækkehuset er stadig mit - Jeg købte det til 915.000 og det kan nu sælges for 1.095.000.
Lejeren ønskede ikke at købe huset og vi har nu lavet endnu en 12 måneders lejeperiode.

Så status lige nu er 300.000 i likvid beholdning (de er investeret gennem investeringsforening).
Friværdien i rækkehuset er næsten 300.000 kr. og jeg har så en aktiepost i en tømrervirksomhed til en værdi af mindst 100.000.

Det var slet ikke sådan jeg havde forestillet mig at det skulle udvikle sig, der er sket mindre aktivitet end jeg havde regnet med og jeg har spredt mig ud over for mange ting. Inden udgangen af året er målet at jeg skal have en ejendom mere ind i porteføljen.

0 Comments:

 

blogspot templates | Webtalks